Uutiset

Kuntien yhteinen E-kirjasto on avattu

06.05.2024

Kuntien yhteinen E-kirjasto on avattu

Valtakunnallinen E-kirjasto avautui maanantaina 29.4.2024. E-kirjasto on kuntien yhteinen palvelu, joka tarjoaa asiakkaille äänikirjojen ja e-kirjojen lisäksi myös digilehtiä. Forssa on liittynyt E-kirjastoon, joten palvelu on forssalaisten käytettävissä. Palvelun tuottavat Kansalliskirjasto ja yleiset kirjastot yhteistyössä.

 

Valtakunnallinen E-kirjasto avautui maanantaina 29.4.2024.  E-kirjasto on kuntien yhteinen palvelu, joka tarjoaa asiakkaille äänikirjojen ja e-kirjojen lisäksi myös digilehtiä. Forssa on liittynyt E-kirjastoon, joten palvelu on forssalaisten käytettävissä. Palvelun tuottavat Kansalliskirjasto ja yleiset kirjastot yhteistyössä.

E-kirjasto toimii toistaiseksi vain mobiilisovelluksena puhelimella ja tabletilla.  Se löytyy sovelluskaupoista nimellä ”Kansalliskirjasto E-kirjasto”. Selainversio on kehitteillä. Sovellukseen rekisteröidytään ensimmäisen kerran vahvalla tunnistautumisella (kirjastokorttia ja PIN-koodia ei tarvita). Käytettävässä mobiililaitteessa on hyvä olla tunnistautumistapana esim. sormenjälki, pääsykoodi tms. Silloin sovellus avautuu jatkossa automaattisesti, eikä siihen tarvitse kirjautua erikseen.

Saatavilla on satoja e- ja äänikirjoja sekä 60 e-aikakauslehteä. Aineistoja hankitaan koko ajan lisää, joten uutta luettavaa ja kuunneltavaa tulee viikoittain. Lukuoikeuksia on rajallinen määrä, joten suosituimpia aineistoja voi jonottaa varaamalla niitä.

Usein kysyttyihin kysymyksiin löytyy vastauksia osoitteesta:
https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/e-kirjasto/e-kirjaston-usein-kysytyt-kysymykset

E-kirjastosovellusta esitellään Forssan kirjaston nettitietoiskuissa 15.5. (ke) klo 14 ja klo 17. Tervetuloa kuuntelemaan ja kyselemään!

Aikuinen ja lapsi lukemassa yhdessä padilta.