aA
Sisältöön »
 
 
aA
 

Maankäyttö

Ilmakuva Kartanonkadun ja Korkeavahan kerrostaloihin
 
 

Maankäyttö

Maankäyttöpalvelu osallistuu maankäytön suunnitteluun, neuvottelee ja laatii maankäyttösopimuksia, kauppakirjoja ja maanvuokrasopimuksia, hankkii maata kaupungin omistukseen ja suorittaa kiinteistöjärjestelyjä sekä toimii kaupungin ja kaupunkilaisten edunvalvojana kaupungin maaomaisuutta koskevissa kysymyksissä.

Maanhankinta

Kaupunki hankkii maata ensisijaisesti ns. raakamaana asemakaavoittamattomilta alueilta tavoitteenaan, että sillä on maa- ja tonttivarantoa vähintään asunto-, kaavoitus- ja maankäyttöohjelmien edellyttämä sekä yhdyskunnan kehityksen turvaava määrä.

Maankäyttösopimukset

Kaupunki asemakaavoittaa ensisijaisesti jo omistuksessaan olevia alueita, mutta asemakaavoitettaessa yksityisessä omistuksessa olevaa maata on usein tarpeen sopia maankäyttösopimuksin suunnittelukustannusten korvaamisesta ja kaavan toteuttamiseen liittyvien investointikustannusten jaosta kaupungin ja maanomistajien kesken. 

Tällaisten lisäksi tehdään runsaasti sopimuksia, joilla kaupungin maan käyttämiseen lyhytaikaisesti annetaan käyttöoikeuslupia ja annetaan maata vuokralle, suoritetaan asemakaavan toteuttamiseksi kiinteistöjärjestelyjä taikka perustetaan rasiteoikeuksia.

 

Yhteystiedot

Maankäyttöpalvelu - Kartta ja mittaus
Kaupungintalo 3. kerros
PL 62, Turuntie 18, 30101 Forssa

Aki Härmä
kaupungingeodeetti
03 4141 5330
etunimi.sukunimi (at) forssa.fi