Lounais-Hämeen musiikkiopisto


ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODEN 2020-21 OPETUKSEEN

Jatkoilmoittautuminen ensi lukuvuodeksi musiikkiopiston perusopetukseen ja avoimen musiikkiopiston puolelle tai ilmoitus opintojen lopettamisesta tehdään ensisijaisesti Eepoksessa osoitteessa lounais-hame.eepos.fi. Toivomme totisesti, että mahdollisimman monella on tänä keväänä tunnukset tallessa!

Jatkoilmoittautuminen on auki 1.4.–31.5. välisen ajan

Jos tunnuksia ei kuitenkaan ole, mutta oppilas jatkaa, merkitsemme hänet automaattisesti jatkavaksi. Tällöin ilmoitus omalle opettajalle riittää.

Jos tunnuksia EI ole EIKÄ oppilas jatka, on siitä tehtävä ilmoitus sähköpostilla kansliaan, joko 

kaisa.katajisto@forssa.fi tai terhi.karhumaki@forssa.fi 

Musiikkileikkikoulun ryhmiin ja soitinvalmennus Karuselliin ilmoittautuminen avataan huhtikuun puolivälin jälkeen. 


TYÖAJAT KEVÄTLUKUKAUDELLA 2020

Musiikkiopistossa noudatetaan pääsääntöisesti Forssan ja yhteistyökuntien koulujen työaikoja. Työviikkoja kevätkaudella perusopetuksen ja musiikkileikkikoulun puolella on 18, avoimen musiikkiopiston puolella  oppilaan toiveiden mukaan joko 10 tai 15.

Opetus alkaa 7.1.2020.

Työskentelemme toukokuun viimeiselle viikolle (viikko 22) asti.

Koronatilanteesta johtuen olemme siirtyneet etäopetukseen 18.3.2020 alkaen. Sitä jatketaan todennäköisesti lukukauden loppuun asti.

Kaikki oppilasillat ja keväiset päätöskonsertit, joita perinteiseen tapaan on järjestetty Forssan lisäksi Somerolla, Urjalassa ja Humppilassa, on peruttu.

Sisäänpääsytestit järjestetään elokuun 2020 alussa.


Ei opetusta:

Pääsiäinen 10.4.-13.4.

Vappu 1.5.

Helatorstai 21.5.


Opettajien poissaolot - tuntien peruutukset

Opettajien poissaolot esimerkiksi sairauden takia (josta emme voi kertoa) ja niistä johtuvat tuntien peruutukset herättävät aina kysymyksiä. Tässä ajankohtainen linjaus asiasta:

Musiikkiopiston opettaja saa esimiehen luvalla (sairastumistapauksessa) olla pois kaksi opetuskertaa lukukaudessa joutumatta korvaamaan tuntejaan. Hän voi korvata niitä, jos sopiva ajankohta niille löytyy. Peruutukset pyritään ensisijaisesti korvaamaan opetuskertoina. Jos peruuntuneita tunteja tulee paljon, niiden tekijäksi koetetaan saada sijainen, mikä ei kuitenkaan ole helppoa. Jos sijaisopettajaa ei saada, voidaan lukukausimaksuista harkita annettavan huojennusta.

Jos opettajalla on jotakin "omaa menoa", jonka vuoksi hän joutuu peruuttamaan tai siirtämään tuntejaan, ne tunnit hänen tulee oppilailleen korvata.


NETTISIVUt uudistuvat

Uudistamme musiikkiopiston www-sivuja. Sivuiltamme voi tällä hetkellä löytyä vanhaa, puutteellista tai muokattavana olevaa tekstiä. Pahoittelemme! Sivujen uudistamisen jälkeen toivomme niiden palvelevan lukijoitamme entistä paremmin. 

Kaikissa askarruttavissa kysymyksissä voitte kuitenkin kääntyä musiikkiopiston kanslian puoleen, jossa Teitä palvelevat apulaisrehtori ja toimistosihteeri.

Apulaisrehtori Terhi Karhumäki auttaa kaikissa opintoihin liittyvissä asioissa - oppilasasiat, opetusjärjestelyt ja opintoneuvonta - joko osoitteessa terhi.karhumaki@forssa.fi tai puhelinnumerossa 050-5590869. Puhelimitse hänet tavoittaa varmimmin aamupäivisin, sillä iltapäivisin hänellä on muiden opettajien tapaan opetusta.

Opintoneuvontaa antavat myös kaikki opettajat. Heihinkin voi olla yhteydessä sähköpostilla tai puhelimitse. Sähköpostiosoitteiden loppuosa opettajilla on @edu.forssa.fi (katso "opettajien yhteystietoja"). Muskariryhmien vapaita paikkoja voi kysellä suoraan musiikkileikkikoulun opettaja Heta-Maija Halmeelta heta-maija.halme@edu.forssa.fi tai puhelinnumerosta 050 3036615. Ilmoittautuminen muskariryhmiin tehdään www-osoitteessa lounais-hame.eepos.fi.

Sihteeri Kaisa Katajisto hoitaa toimistoasiat, kuten laskutuksen, Eepos-tunnukset ym. ym. Hän palvelee joko osoitteessa kaisa.katajisto@forssa.fi tai puhelinnumerossa 040-6206989.


AVOIN MUSIIKKIOPISTO

Musiikkiopiston perusopetuksen lisäksi kuka tahansa voi opiskella avoimen musiikkiopiston puolella. Opiskelu on mahdollista kaiken ikäisille ja ilman aiempaa musiikkitaustaa.  Avoimelle voi jättää hakemuksen koska tahansa lukuvuoden aikana osoitteessa lounais-hame.eepos.fi . Avoimelle puolelle pääsy riippuu opettajien mahdollisuudesta ottaa lisää oppilaita perusopetuksessa olevien lisäksi. Kysy rohkeasti!


LAPSI- JA NUORISOKUORO KUHANKEITTÄJÄT

Lapsi- ja nuorisokuoro Kuhankeittäjät koostuu pääasiassa musiikkiopistoa käyvistä lapsista ja nuorista, mutta myös musiikkiopiston ulkopuolelta tulevat laulajat ovat tervetulleita kuoroon. Kuhankeittäjät harjoittelevat tiistaisin ja perjantaisin musiikkiopiston kakkoskerroksen kuorosalissa. Pienet Kuhankeittäjät ovat n. 7-12 -vuotiaita, Isot n. 12-20 -vuotiaita. Kuorotoimintaan voi ilmoittautua lukuvuoden aikana. Katso lisää www.kuhankeittajat.fi.


FORSSAN KAUPUNGIN SOITTOKUNTA

Tähän Wahren-opiston ryhmään mahtuu lisää uusia soittajia! Harjoitukset maanantaisin klo 19-21 musiikkiopistolla toisen kerroksen kuorosalissa. Ilmoittautuminen: opistopalvelut.fi/wahren

Yhteyshenkilö:
Kari Heikkilä
puh. 040 7200 940
kari.he0502@gmail.com


MUUTA KIINNOSTAVAA

RUMPUOPETUSTA VERKOSSA

Lounais-Hämeen musiikkiopiston lyömäsoitinopettaja Teijo Suomella on käynnissä opetushallituksen rahoittama hanke Rumpuopetusta verkossa.  Hänen tekemäänsä materiaaliin pääsee tutustumaan hänen You Tube -kanavallaan, jonka nimi on ”Teijo Suomi Drums”.  Linkki kanavalle: https://www.youtube.com/user/tejusu1.