lähikuva soittimesta

MUSIIKKIOPISTOON hakeMINEN

Koronatilanteesta johtuen sisäänpääsytestit musiikkiopiston perusopetukseen järjestetään elokuun alussa, 6.-10.8.2020. Testiin ilmoittaudutaan osoitteessa lounais-hame.eepos.fi. Ilmoittautuminen  on auki toukokuun puolivälistä kesäkuun puoliväliin. Seuraa sivujamme ja face bookiamme! Testit on perinteisesti järjestetty sekä Forssassa että Someron toimipisteessä.

Avoimen musiikkiopiston puolelle voi ilmoittautua  jatkuvasti  samassa osoitteessa lounais-hame.eepos.fi. Uusia opiskelijoita otetaan seuraavan kerran sisään syksyllä 2020. Opetukseen pääsy riippuu opettajien tuntitilanteesta. 

 

tietoa sisäänpääsytestistä

Soitinopinnot voi aloittaa jo alle kouluikäisenä, vaikkapa viisi- tai kuusivuotiaana. Musiikkiopiston perusopintoihin hakeutuu pääasiassa kouluikäisiä oppilaita. Puhallin- ja lauluopinnot ehtii hyvin aloittaa yli kymmenvuotiaana. Myös aikuiset voivat tulla opiskelemaan musiikkiopiston avoimelle puolelle. Sinne ei ole testiä, vaan ilmoittautuminen opetukseen riittää. Paikan saaminen riippuu opettajien tuntitilanteesta.

Sisäänpääsytesti on useimmiten matkimistesti, jossa hakija taputtaa ja laulaa opettajan mallin mukaan rytmejä ja melodioita. Testiin voi sisältyä tehtäviä, joissa tunnistetaan erilaisia musiikillisia hahmoja. Yleensä  hakijaa  pyydetään myös laulamaan  ennen testiin tuloaan valitsemansa ja harjoittelemansa laulu. Hakija voi halutessaan myös antaa soittonäytteen.

Lounais-Hämeen musiikkiopistossa on käytössä eri ikäryhmille kolme erilaista  testiä. Pienten lasten (5-8 -vuotiaat) testi  tehdään leikkien ensin ryhmässä, jonka jälkeen seuraa pieni oma testi. Seuraavat ikäryhmät ovat 9-11 -vuotiaat, ja 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Vanhempien testeihin sisältyy musiikillisten hahmojen tunnistamista - nuoremmille omassa opistossamme laadittu "mini-Karma", vanhemmille varsinainen Karman testi, joka testaa hakijan rytmitajua ja kykyä erottaa sävelkorkeuksia.  

Arvioijina on opettajista koostuva kolmen hengen ryhmä. Vanhemmat eivät ole mukana testitilanteessa.

Uusiksi oppilaiksi hakevat ilmoittautuvat sisäänpääsytesteihin osoitteessa lounais-hame.eepos.fi

tk 20.4.2020