Loimijoen rannoilla -retki

Loimijoen rannoilla -retki

Retki johdattaa matkalaiset Loimijokilaakson upeisiin maisemiin. Ypäjä on Suomen virallinen hevospitäjä ja komea Jokioisten kartano oli aikoinaan Suomen suurin maatila kattaen jopa 32 000 hehtaaria.


Aamukahvit ja sämpylät nautitaan Paijan Maatilamoituksessa Ypäjällä.
Kahvin lomassa talon isäntäväki kertoo tilan toiminnasta.

Paijalta jatketaan Siittolanmäelle ja Ypäjän Hevosopistolle. Opastettu kiertoajelu alueella ja tutustuminen Suomen Hevosurheilumuseoon.

Matka Ypäjältä jatkuu kauniissa Loimijoen maisemassa Jokioisille, jossa lounas on katettuna Tietotalossa sijaitsevaan Ravintola Omettaan.

Paikallisopas saapuu ryhmää vastaan ja johdattaa retkeläiset Jokioisten kartanon ja kunnan historiaan. Kiertoajelun aikana vieraillaan myös Suomen vanhimmassa ympärivuotisessa käytössä olevassa puukirkossa, Jokioisten Pitsikirkossa.

Kotimatkan varrella ostoshetki Jokioisten Leivän tehtaanmyymälässä.

Kotimatka. 

Retken varaukset Forssan seudun matkailuneuvonnasta.

 

Lisätietoja:

Osoite:
Koulukatu 13
30100 Forssa
Puhelin:
03 4141 5266
Sähköposti:
matkailu@ forssa.fi

Hinta alkaen 22€ / hlö

Kesto noin 6 tuntia.

 

Erinomainen tapa tutustua seutukunnan historiaan, nykypäivän elämään ja eri matkailukohteisiin, on varata ryhmälIe mukaan oma paikallisopas esimerkiksi kaupunkikiertoajelulle.

Forssan seutukunnalla toimii 12 auktorisoitua ja opasliiton koulutuksen suorittanutta opasta, joiden johdattamina paikalliset tarinat ja tavat tulevat tutuiksi.

Paikallisoppaan voi varata ryhmän käyttöön seudun matkailuneuvonnasta tai suoraan oppailta.

Lounais-Hämeen Oppaat ry.